HC Nokia U16 - kiekkokoulusta kilpakiekkoon

Pitkä ja vaiherikas taival on kuljettu siitä hetkestä tähän päivään, kun vain hädin tuskin vaahtosammuttimen kokoiset nassikat temmelsivät jäällä kiekon perässä. Silloin pidettiin kiekkoa, eikä sitä vahingossakaan lainattu kaverille. Kiekko menetettiin omasta lavasta vain silloin, kun näkymä kumilätkästä vaihtui hallin kattoon luistimen terien osoittaessa kohti kaukalon laitaa. Jos ei itse päästy ylös, niin kiekkokoulun ystävällinen ohjaaja kyllä auttoi. Kerta toisensa jälkeen. Hiljalleen alettiin pysyä pystyssä pidempiä aikoja. Joskus joku jopa syötti kiekon tai sitten kiekko vain karkasi lavasta. Monen monta unohtumatonta turnausta, hauskoja muistoja ja elinikäisiä kavereita; niitä jäi reppuun. Osa pelikavereista lopetti tai vaihtoi lajia. Toisilla liekki paloi vuosi toisensa jälkeen ja lätkä vei mukanaan. 

Nyt samaiset nassikat ovat aloittaneet ensimmäisen kautensa kilpakiekon parissa. Joka pelissä pelataan voitosta. Kentällä ei enää onnistuta yksin kuljettamalla, vaan tarvitaan yhteistyötä. Jokainen joukkueen jäsen tekee oman parhaan suorituksensa joukkueen eteen ja joukkueesta kasvaa lopulta suurempi kuin osiensa summa. Sellainen on HC Nokia U16. Joukkue. Jokainen on kulkenut oman polkunsa tähän hetkeen ja nyt tehdään uutta historiaa.

HC Nokia U16 -ikäryhmässä on kaksi joukkuetta eri sarjatasoilla

HC Nokia U16 SM pelaa alempaa SM-sarjaa ja HC Nokia U16 Akatemia Suomisarjaa.

Näiden kahden joukkueen yhteenlaskettu pelaajamäärä on noin 45 ja pelaajien lisäksi toimintaa pyörittää 16 toimihenkilöä. Isosta ryhmästä on siis kokonaisuudessaan kyse.

HC Nokian vuonna 2008 syntyneiden ikäluokassa on jo usean vuoden ajan pyritty tekemään asiat hiukan paremmin kuin muut – niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Pelaajien treeniolosuhteita on pyritty pienillä uudistuksilla parantamaan ja kilpakiekkovaiheen lähestyessä markkinointia on viety uudelle tasolle. Siitä osoituksena mm. tämä Viitosketju.com -konsepti, jolla perinteinen paitamainossponsorointi haluttiin digitalisoida ja tuoda vastineeksi saamastamme (toiminnan kannalta välttämättömästä) taloudellisesta tuesta uusia sisältöjä kannattajiemme ulottuville. Myös joukkueen Instagram-tili pitää nostaa tässä yhteydessä esiin: sen seuraajamäärät kasvavat tasaisesti ja ovat jo nyt lukemissa, joihin useimmat ikäluokan isot liigaseurat eivät vielä ole päässeet. 

Seurana HC Nokia on kasvanut tasaisesti viimeiset vuodet. Nykyään HC Nokia on lisenssipelaajien määrässä mitattuna Hämeen viidenneksi, ja Pirkanmaan kolmanneksi suurin seura. HC Nokia on nykyään merkittävä juonioripuolen toimija.